Quantcast

gphoto2 on cygwin running on windows 10

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

gphoto2 on cygwin running on windows 10

charotarguy
Hi there I am a newb here, I am trying to compile the gphoto2 package under cygwin running under windows 10. This I want to run with a Sony A7Sii camera. After downloading it, I am able to run the configure command however when I run make command I get the following error, can someone please help me resolve this, I tried to find any solution over the web but couldnt find anything. Here is the error message

make[4]: Entering directory '/cygdrive/c/Users/Samir/Downloads/libgphoto2/libgph                                                                                                                oto2-2.5.10/libgphoto2_port/test'
make[4]: Nothing to be done for 'all'.
make[4]: Leaving directory '/cygdrive/c/Users/Samir/Downloads/libgphoto2/libgpho                                                                                                                to2-2.5.10/libgphoto2_port/test'
Making all in .
make[4]: Entering directory '/cygdrive/c/Users/Samir/Downloads/libgphoto2/libgph                                                                                                                oto2-2.5.10/libgphoto2_port'
/bin/sh ./libtool  --tag=CC   --mode=compile gcc -DHAVE_CONFIG_H -I.  -DLOCALEDI                                                                                                                R=\"/usr/local/share/locale\" -DIOLIBS=\"/usr/local/lib/libgphoto2_port/0.12.0\"                                                                                                                 -D_GPHOTO2_INTERNAL_CODE -I.  -I/usr/include/libusb-1.0    -g -O2 -Wall -Wmissi                                                                                                                ng-declarations -Wmissing-prototypes -MT libusb1/usb1_la-libusb1.lo -MD -MP -MF                                                                                                                 libusb1/.deps/usb1_la-libusb1.Tpo -c -o libusb1/usb1_la-libusb1.lo `test -f 'lib                                                                                                                usb1/libusb1.c' || echo './'`libusb1/libusb1.c
libtool: compile:  gcc -DHAVE_CONFIG_H -I. -DLOCALEDIR=\"/usr/local/share/locale\" -DIOLIBS=\"/usr/local/lib/libgphoto2_port/0.12.0\" -D_GPHOTO2_INTERNAL_CODE -I. -I/usr/include/libusb-1.0 -g -O2 -Wall -Wmissing-declarations -Wmissing-prototypes -MT libusb1/usb1_la-libusb1.lo -MD -MP -MF libusb1/.deps/usb1_la-libusb1.Tpo -c libusb1/libusb1.c  -DDLL_EXPORT -DPIC -o libusb1/.libs/usb1_la-libusb1.o
In file included from libusb1/libusb1.c:39:0:
/usr/include/libintl.h:440:8: error: unknown type name ‘locale_t’
 extern locale_t newlocale (int, const char *, locale_t);
        ^
/usr/include/libintl.h:440:47: error: unknown type name ‘locale_t’
 extern locale_t newlocale (int, const char *, locale_t);
                                               ^
make[4]: *** [Makefile:1033: libusb1/usb1_la-libusb1.lo] Error 1
make[4]: Leaving directory '/cygdrive/c/Users/Samir/Downloads/libgphoto2/libgphoto2-2.5.10/libgphoto2_port'
make[3]: *** [Makefile:1178: all-recursive] Error 1
make[3]: Leaving directory '/cygdrive/c/Users/Samir/Downloads/libgphoto2/libgphoto2-2.5.10/libgphoto2_port'
make[2]: *** [Makefile:678: all] Error 2
make[2]: Leaving directory '/cygdrive/c/Users/Samir/Downloads/libgphoto2/libgphoto2-2.5.10/libgphoto2_port'
make[1]: *** [Makefile:689: all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory '/cygdrive/c/Users/Samir/Downloads/libgphoto2/libgphoto2-2.5.10'
make: *** [Makefile:512: all] Error 2
Loading...