dev/sg0

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
pwh
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

dev/sg0

pwh
I have three Raspberry Pis with Nikon 4300 cameras. They are powered on every three hours, take a picture, post to my web site, power off.

The Nikon 4300 is accessed by /dev/sg0. One of the Pis fails to find /dev/sg0 over half the time. The other two fail rarely.

The faulty Pi is running:
Kernel 4.1.18+
gphoto2         2.5.6          gcc, popt(m), exif, no cdk, no aa, no jpeg, no readline
libgphoto2      2.5.7          all camlibs, gcc, ltdl, EXIF
libgphoto2_port 0.12.0         gcc, ltdl, USB, serial without locking

The other two are running:
Kernel 3.6.11
gphoto2         2.5.2          gcc, popt(m), exif, no cdk, no aa, no jpeg, no readline
libgphoto2      2.5.2          all camlibs, gcc, ltdl, EXIF
libgphoto2_port 0.10.0         gcc, ltdl, USB, serial without locking

Can anyone suggest what might be wrong?
Thanks,
Peter

------------------------------------------------------------------------------
Attend Shape: An AT&T Tech Expo July 15-16. Meet us at AT&T Park in San
Francisco, CA to explore cutting-edge tech and listen to tech luminaries
present their vision of the future. This family event has something for
everyone, including kids. Get more information and register today.
http://sdm.link/attshape
_______________________________________________
Gphoto-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/gphoto-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: dev/sg0

Marcus Meissner-4
On Thu, Jul 07, 2016 at 09:49:00AM -0700, Peter Hollenbeck wrote:

> I have three Raspberry Pis with Nikon 4300 cameras. They are powered on
> every three hours, take a picture, post to my web site, power off.
>
> The Nikon 4300 is accessed by /dev/sg0. One of the Pis fails to find
> /dev/sg0 over half the time. The other two fail rarely.
>
> The faulty Pi is running:
> Kernel 4.1.18+
> gphoto2         2.5.6          gcc, popt(m), exif, no cdk, no aa, no jpeg,
> no readline
> libgphoto2      2.5.7          all camlibs, gcc, ltdl, EXIF
> libgphoto2_port 0.12.0         gcc, ltdl, USB, serial without locking
>
> The other two are running:
> Kernel 3.6.11
> gphoto2         2.5.2          gcc, popt(m), exif, no cdk, no aa, no jpeg,
> no readline
> libgphoto2      2.5.2          all camlibs, gcc, ltdl, EXIF
> libgphoto2_port 0.10.0         gcc, ltdl, USB, serial without locking
>
> Can anyone suggest what might be wrong?

Without a failure debug trace it is hard to say :(

Btw, the 2.5.4+ versions can use the libusb sierra port and can avoid /dev/sg0
usage.

Ciaop, Marcus

------------------------------------------------------------------------------
Attend Shape: An AT&T Tech Expo July 15-16. Meet us at AT&T Park in San
Francisco, CA to explore cutting-edge tech and listen to tech luminaries
present their vision of the future. This family event has something for
everyone, including kids. Get more information and register today.
http://sdm.link/attshape
_______________________________________________
Gphoto-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/gphoto-devel
Loading...