Canon EOS 100D setting time fails

classic Classic list List threaded Threaded
3 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Canon EOS 100D setting time fails

Jim Easterbrook
I can no longer set the time on my Canon EOS 100D with libgphoto2
version 2.5.13. Version 2.5.8 works OK. (These are the versions
currently available from the OpenSUSE 42.1 repositories, so easy for me
to test.) I've attached log files.
--
Jim Easterbrook                 <http://www.jim-easterbrook.me.uk/>

------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Gphoto-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/gphoto-devel

gphoto2_2.5.8.log (317K) Download Attachment
gphoto2_2.5.13.log (315K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Canon EOS 100D setting time fails

Marcus Meissner
On Sat, Jun 03, 2017 at 12:13:49PM +0100, Jim Easterbrook wrote:
> I can no longer set the time on my Canon EOS 100D with libgphoto2
> version 2.5.13. Version 2.5.8 works OK. (These are the versions
> currently available from the OpenSUSE 42.1 repositories, so easy for me
> to test.) I've attached log files.

Can you try
--set-config datetimeutc=now

I split off the UTC and non-UTC time and the non-UTC time part seems
not work... weird.

Ciao, Marcus


------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Gphoto-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/gphoto-devel
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Canon EOS 100D setting time fails

Jim Easterbrook
On 03/06/17 14:28, Marcus Meissner wrote:

> On Sat, Jun 03, 2017 at 12:13:49PM +0100, Jim Easterbrook wrote:
>> I can no longer set the time on my Canon EOS 100D with libgphoto2
>> version 2.5.13. Version 2.5.8 works OK. (These are the versions
>> currently available from the OpenSUSE 42.1 repositories, so easy for me
>> to test.) I've attached log files.
>
> Can you try
> --set-config datetimeutc=now
>
> I split off the UTC and non-UTC time and the non-UTC time part seems
> not work... weird.

That works OK, and doesn't set the camera clock an hour wrong as I'd
expect. The UK is currently on UTC+0100 because of DST.

PS Using 'gphoto2 --set-config syncdatetime=1' also fails.
--
Jim Easterbrook                 <http://www.jim-easterbrook.me.uk/>

------------------------------------------------------------------------------
Check out the vibrant tech community on one of the world's most
engaging tech sites, Slashdot.org! http://sdm.link/slashdot
_______________________________________________
Gphoto-devel mailing list
[hidden email]
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/gphoto-devel